Een halterbank voor thuis om de borstspieren te trainen

Iedereen die weleens een blik heeft geworpen in de sportschool heeft ze weleens zien staan: halterbanken. Niet verwonderlijk dat je deze bankjes en masse in de sportschool vindt. Ze bieden namelijk opening tot een heel scala verschillende soorten oefeningen die je normaal gesproken niet had kunnen doen.

Eén van die spiergroepen zijn de borstspieren. Met een barbell of twee dumbbells kan je zeer eenvoudig je borstspieren trainen. Iedereen die weleens een floor press heeft uitgevoerd met een barbell weet wat een nadelen dit met zich meebrengt. Een beperkte range of motion en het niet goed in kunnen zetten van je cuff rotator muscles kan voor blessures zorgen, maar beperkt ook de activiteit in je borstspieren. Om dat te compenseren ga je zwaarder trainen wat de kans op blessures weer vergroot.

Nee, een halterbank is de oplossing voor vrijwel iedereen. En, zo’n bankje is ook perfect voor thuis. Met een set goede dumbbells, een halterstang met schijven en een haltersteun kan je helemaal los gaan.