De voordelen van een hometrainer

De hometrainer is de moeder van alle cardio apparatuur. Hier is het eigenlijk allemaal mee begonnen. Het is van oudsher een uitvinding die vanuit de Verenigde Staten zijn weg heeft gevonden naar de rest van de wereld. Maar waarom zou je voor een hometrainer kiezen in plaats van één van de vele andere cardio apparaten?

De voordelen van een hometrainer zijn legio. Zo kan je als beginner perfect trainen met een hometrainer. Maar, ook wanneer je een gevorderde sporter bent dan is het mogelijk al je energie kwijt te raken met dit apparaat.

Erg prettig aan een hometrainer is dat je heel precies op een specifieke hartslag kan gaan trainen. Wanneer je bijvoorbeeld vet wilt verliezen dan kan je heel makkelijk je hartslag tussen de 60 en 70 procent van je maximale hartslag houden. Een ander bijkomend voordeel is dat je knieën minimaal belast worden. Je billen dragen immers je lichaamsgewicht waardoor je knieën compleet ontzien worden. De hometrainer is dan ook zeer geschikt als revalidatie fitnessapparaat.