De voordelen van een crosstrainer

Op het gebied van fitnessapparatuur kan je kiezen uit een breed scala verschillende apparaten. De crosstrainer is er hier één van. Het is een stationaire machine die gekenmerkt wordt door de elliptische beweging die je moet maken. De beweging die nagebootst wordt is die van lopen/klimmen. De eerste crosstrainer werd in 1990 op de markt gebracht en heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Samen met de hometrainer is de crosstrainer één van de populairste apparaten om mee te trainen. Wij lichten een aantal voordelen uit van dit geweldige fitnessapparaat.

Ten eerste is het apparaat geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde sporter. Je kan iedere training helemaal aanpassen op je eigen behoeftes.

Een groot voordeel is ook dat de wat zwaardere beginners uit de voeten kunnen met dit apparaat. Wanneer je wat zwaarder bent dan is hardlopen niet heel verstandig. Knieën en andere gewrichten krijgen het behoorlijk zwaar te verduren tijdens een training. Een crosstrainer ontlast het gehele lichaam.

Waar je met een hometrainer alleen de onderzijde van het lichaam aanspreekt dwing je met een crosstrainer ook om het bovenlichaam te trainen.

Zijn er ook nadelen te onderkennen? Eigenlijk maar één echt nadeel:

Vergeleken bij hardlopen, fietsen en roeien is het lopen op een crosstrainer bijzonder saai.