Een dure fietsbroek of een budget model kopen?

De ervaren – en minder ervaren – fietser zal het met deze stelling eens zijn: een goede fietsbroek is essentieel. Natuurlijk, wanneer je jouw fiets slechts gebruikt voor het ritje naar de buurtsuper of een reisje naar de bakker, is een fietsbroek ietwat aan de overdreven kant. Maar de liefhebber van het wielrennen, mountainbiken of touren op twee wielen weet dat een fietsbroek alle comfort biedt, die je op het zadel nodig hebt. Fietsbroeken zijn er in vele soorten en maten. Waag je je dus aan het kopen van een fietsbroek; laat je goed informeren, voor je met een tuinbroek opgescheept zit.

Duurder = beter

Een fietsbroek is er niet alleen in alle soorten en maten; ook de prijskaartjes variëren van schrikbarend tot bescheiden. Volgens kenners geldt het motto: hoe duurder, hoe beter. Niet iedereen zal deze stelling beamen, hoewel velen toch kiezen voor de ‘betere broek’. Een fietsbroek waarvoor in de portemonnee moet worden gegraaid, heeft over het algemeen een langere levensduur en biedt meer voordelen voor de ervaren fietser, welke geniet van lange afstanden en vele uren. Een duurdere fietsbroek brengt niet alleen meer comfort, maar zijn ook – veelal – opgebouwd uit betere materialen en biedt een goede pasvorm. Vind je een dure fietsbroek die jou zit als gegoten, dan is het benoemen van de voordelen niet nodig. Je zult het namelijk direct merken: een passende, kwalitatieve fietsbroek komt de fietstrip ten goede. In alle opzichten.

Fietsbroek met budget

Natuurlijk zijn er ook broeken voor de middenklasse, zoals men dit noemt. Een fietsbroek tegen een bescheiden prijs is alom verkrijgbaar en doet zijn werk in wezen net zo goed. De pasvorm mag dan wat minder perfect en precies zijn, de kwaliteit wat lager en het leven wat korter, maar voor een beginnende- of hobby-fietser is de fietsbroek à la budget net zo goed!